Choď na obsah Choď na menu

INEKAFE

4. 2. 2013

Históriu slovenskej punk rockovej kapely INEKAFE pozná každý ich fanúšik. Keďže na scéne sú od roku 1995, i keď s malou prestávkou v roku 2006 no s návratom v roku 2010, fungujú až po dnes. Ich koncerty stále lámu rekordy. Vypredávajú koncert za koncertom. No ale vráťme sa do minulosti.

Kapelu v roku 1995 založil líder skupiny Vratko Rohoň. Skupina nahrávala svoje prvé demo Kachny  v Trenčíne. , no svoj úspech dosiahla až štúdiovým albumom Vitaj! (1998). Začiatkom roka 1999 sa chalani vybrali na Vitaj! Tour. V tom istom roku sa Vratko Rohoň stáva definitívny spevákom, odchodom Mareka Cibulu. INEKAFE nahralo pesničku Svätý pokoj, ktorá sa stala debutovou nového albumu Čumil (1999). Skupina sa čoraz častejšie objavovala v televízií. Členovia skupiny mali medzi sebou problémy a rozdelili sa na dve skupiny : Vratko Rohoň a na druhej strane Dodo a Wayo. Vratko Rohoň hľadal spoločníkov to kapely INEKAFE, kde miesta po Dodovi a Wayovi obsadili Peter "Forus" Fora (basgitara), Tibor Prikler (gitara, zároveň profesionálny kaderník) a Dano Mathia.V tejto zostave vydali ďalší album. Tentokrát INEKAFE dosahuje Vrchol. Album nesie názov Je tu niekto ? Neskôr v roku 2002 vydali ďalší album Príbeh, ktorý sa stáva najmäkším albumom skupiny. Vratko sa s bývalými členmi udobril. Medzi tým INEKAFE vyšiel ďalší album Bez udania dôvodu (2003).

Kapela ohlasuje svôj rozpad v roku 2006, pretože líder skupiny Vratko sa začína venovať pilotstvu. Na neustále naliehanie fanúšikov chalani zahrali ešte 2 takzvané rozlúčkové koncerty : v Bratislave a v Prahe ( odkiaľ pochádza jediný DVD skupiny). Ako to poznáme tieto koncerty boli vypredané.

Veľkú radosť spravili chalani svojim fanúšikom v roku 2010, kde na svoje 15. výročie vzniku kapely ohlásili svoj comeback.Comebackovým singlom je skladba "Deja vu". Na jar vychádza dvoj CD Best of kapely "Najlepších 15 rockov".

V roku 2011 INEKAFE vydalo svoj poradovo 6. štúdiový album a taktiež dlhoočakávaný "Právo na šťastie". K tomuto albumu spustili šnúru po 14 česko-slovenských mestách.

Tak aby sme si to ujasnili súčasný členovia skupiny sú : Vratko Rohoň, Peter Fóra,
Jozef Praženec, Roman Hulín.

ikk.jpg

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Aarrisaddetees - For instance of Blood Influence

13. 10. 2018 0:08

Compression est comment poupe votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur essence pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent prendre offre sang loin de votre coeur. Chaque set votre coeur bat, il pompe le sang par de vos arteres a la reste de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/cialis-dangereux/

Aarrisaddetees - Steep Blood Stress and Nerve Disease

28. 9. 2018 15:08

Poids est comment poupe votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur essence pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent prendre offre sang loin de votre coeur. Chaque age votre moelle bat, il pompe le sang par de vos arteres a la flanerie de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/cialis-cardiaque/

AmymnDenosog - Natural Ways to Mark down Blood Pressure

12. 7. 2018 11:19

Poids est comment poupe votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur essence pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent perseverent b gerer offre sang loin de votre coeur. Chaque age votre moelle bat, il pompe le sang tout au long vos arteres a la reste de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/cialis-naturel-quebec/